domingo, 6 de octubre de 2013

Què és la Cacera del Tresor?

És una activitat didàctica, a on el medi usat és Internet. Es tracta d’alguna cosa ben senzilla com una fulla de treball o una pàgina web amb una sèrie de preguntes i un llistat de direccions d’Internet en la que els alumnes han de cercar les respostes. Al final s’ha d’incloure “gran pregunta”, la resposta no apareix directament en les pàgines web visitades la qual exigeix integrar i valorar el que s’ha après durant la recerca.

La Cacera del Tresor són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les TIC i amb l’accés a la informació a través d’internet. Entre altes coses ens permet millorar la comprensió lectora dels infants i ensenyar-los a cercar iformació en Internet.

Tal i com ens diu J. Adell “Las cazas del tesoro son estratègies útiles para adquirí información sobre un tema determinado y practicar habilitades y procedimentos relacionados con las tecnologies de la información y la comunicación en general y con el acceso a la información a través del Internet en particular”

Penso, que és un recurs molt interessant, que desconeixia i tampoc havia sentir xerrar mai. Consider-ho que és un eina important per a que els infants comencin a aprendre a cercar informació i seleccionar allò que desitgen a partir de les noves tecnologies d’informació. A part, d’això és un recurs a on els mestres poden utilitzar-lo per a diferents matèries o projectes que es treballen a classe, inclús ho poden fer els mateixos infants amb ajuda del mestre.

Alguns exemples:

No hay comentarios:

Publicar un comentario