viernes, 18 de octubre de 2013

Bàsicament els drets d’autor es vàrem fer per evitar el “plagio”dels que componen o creen els altres.

Els mestres treballen en un context que és l’educació i treballen amb fillets amb vocació social. Essers que són capaços d’aprendre de manera contínua durant tota la vida en un àmbit social. Per tant, el mestres han de ser una guia i model per a que ells sàpiguen treballar de manera “legal”.

Molts mestres contínuament utilitzen materials subjectes a drets d’autor, però solen desconèixer la legislació al respecte. Per això, és interesant saber que hi ha llocs d’internet i estratègies per cercar recursos oberts que es poden utilitzar respectant alguns drets.

Alguns exemples:

Música:
Sons:
Imatges:

Tothom penjam als nostres blogs fotografies, vídeos d’altres llocs, textes copiats i aferrats sense mencionar l’autor, etc...
Els fillets d’avui dia estan fent treballs d’investigació, posant música, copiant i aferrant de qualsevol manera i realment això no es pot fer...això no és una bona pràctica, ja que, hauríem de ser capaços de reflexionar sobre la informació trobada en internet.


Sabem com ho hem de fer? Sempre que tinguem que fer un treball ens podem recolzar amb idees trobades en Internet però hem de ser capaços de reflexionar sobre les obres trobades a la red, no s’ha de copiar i aferrar un texte d’internet ja que, estaríem “violant” el dret d’autor . Sempre que tinguem que utilitzar un fragment o paràgraf d’algú s’ha de citar l’autor i la font. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario