jueves, 31 de octubre de 2013

Taller Audacity

"Audacity es un programa que manipula ondas de audio digital. Además de grabar sonido directamente desde el programa, importa muchos formatos de sonido, incluyendo WAV, AIFF, AU, IRCAM, MP3, y Ogg Vorbis. Soporta todas las  operaciones comunes de edición como Cortar, Copiar, y Pegar, adicionalmente mezcla pistas y aplica efectos plugin (añadidos) a cualquier parte de un sonido. También tiene un editor de amplitud de envoltura". (TUTORIAL AUDACITY)

Aquesta setmana hem portat a la pràctica tot el que vàrem “trastejar” a la pràctica anterior.  El muntatge havia de tenir una música de fons i una locució amb algunes paraules o frases curtes inserides. Un cop això, només ho teníem a format MP3.

Aquí us deix en muntatge realitzat per na Vanessa i jo J



martes, 22 de octubre de 2013

Material didàctic

Fent la recerca sobre jocs multimèdia per infants de P5, he trobat aquest enllaç a on els més petits poden treballar la música, memòria, llenguatge, creativitat, observació, habilitats i matemàtiques.


Puc dir, que tot i que els jocs són bastant curts hi ha varietat i això fa que els infants puguin canviar de joc de manera ràpida i senzilla.


Quant cliques damunt un joc, aquest t’envia a una altre pàgina a on pots escollir l’edat fins als 5 anys i de 5 a 7 anys. Així dons, un mateix joc et dona l’oportunitat de complicar el nivell segons l’infant.



viernes, 18 de octubre de 2013

Bàsicament els drets d’autor es vàrem fer per evitar el “plagio”dels que componen o creen els altres.

Els mestres treballen en un context que és l’educació i treballen amb fillets amb vocació social. Essers que són capaços d’aprendre de manera contínua durant tota la vida en un àmbit social. Per tant, el mestres han de ser una guia i model per a que ells sàpiguen treballar de manera “legal”.

Molts mestres contínuament utilitzen materials subjectes a drets d’autor, però solen desconèixer la legislació al respecte. Per això, és interesant saber que hi ha llocs d’internet i estratègies per cercar recursos oberts que es poden utilitzar respectant alguns drets.

Alguns exemples:

Música:
Sons:
Imatges:

Tothom penjam als nostres blogs fotografies, vídeos d’altres llocs, textes copiats i aferrats sense mencionar l’autor, etc...
Els fillets d’avui dia estan fent treballs d’investigació, posant música, copiant i aferrant de qualsevol manera i realment això no es pot fer...això no és una bona pràctica, ja que, hauríem de ser capaços de reflexionar sobre la informació trobada en internet.


Sabem com ho hem de fer? Sempre que tinguem que fer un treball ens podem recolzar amb idees trobades en Internet però hem de ser capaços de reflexionar sobre les obres trobades a la red, no s’ha de copiar i aferrar un texte d’internet ja que, estaríem “violant” el dret d’autor . Sempre que tinguem que utilitzar un fragment o paràgraf d’algú s’ha de citar l’autor i la font. 

jueves, 17 de octubre de 2013

Muntatge de fons d’imatge

Seguint amb el maneig i aprenentatge del programa GIMP (la classe anterior de pràctica ja el vàrem “trastejar”), s’ha intentat fer un petit progrés amb l’ajuda de la mestra.

L’objectiu era que a partir d’una imatge de fons, s’havia d’inserta la nostra cara a aquest fons, desprès afegir un element extra a la imatge, un text al fons d’imatge (a partir de capes, filtre, etc) .

La veritat, m’he sentit una mica angoixada a l’hora de fer aquest taller per la poca practica que tinc...al final ho he aconseguit però esper fer més pràctiques ja que és una eina força interessant que ens servirà segur el dia de demà.

Us deix el meu primer muntatge:

viernes, 11 de octubre de 2013

Experiència Can Cantó

L’experiència C.P Can Cantó realment és sorprenent veure com infants tant petits poden aprendre i gaudir de les TIC a l’aula. L'alumnat comença a familiaritzar-se amb l'ordinador a partir dels 3 anys i en vant fent un ús progressiu al llarg de la seva escolarització.
Aquest centre desenvolupa les competències bàsiques fent ús de els eines WEB 2.0 com són: participar, col·laborar, compartir, etc.

Considero, que aquest centre té clar els seus objectius, com per exemple de dotar a l’alumnat d’unes capacitats bàsiques en TIC en acabar l’Educació Primària i la utilització de les TIC com a eina de suport a l’ensenyament-aprenentatge de les diferents àrees.

Aquest centre, a programat les TIC com una àrea més amb uns mestres responsables que tenen com a funcions: treballar les destreses, dinamització, recerca de recursos i programari, manteniment, difusió de bones pràctiques, cursos formació, etc.

Per això, el professorat ha tingut la responsabilitat de formar-se a nivell individuals segons el seu nivell i també a partir de la formació en centres segons les necessitats del centre.

En el moment actual el centre compta amb una aula d'informàtica amb 14 ordinadors, un carret mòbil amb 16 Tablets PC, 2 pissarres interactives i ordinador portàtil i projector a les aules de Primària. A més dels ordinadors disponibles als despatxos, biblioteca, sala de professorat i aula de l'equip de suport.
Per això, els alumnes poden treballar a partir de blocs (bloc de centre, aula i alumnes)que els permet llegir, parlar, escriure, fer presentacions, projectes col·laboratius, etc ,  també treballen a partir de skype, wiky PDI, Fotobabble, Pixton, etc.


Així doncs, ens adonem que l’escola com agent educatiu que és, ha d’utilitzar les Noves Tecnologíes de la Informació (TIC) per formar i preparar als nostres infants des de ben petits. És important veure que l’ordinador ofereix una gran xarxa d’activitats que permet realitzar un treball en equip o de manera individual i incideix a l’autonomia i socialització de l’infant.

jueves, 10 de octubre de 2013

Taller Edició d’Imatge

Aquest taller realment va ser interessant però a la vegada una mica estresant ja que era un primer contacte amb el programa d’edició d’imatge GIMP.

GIMP (GNU Image Manipulation Program) és un programa d’edició d’imatges digitals en forma de mapa bits, tant dibuixos com fotografies, per tant, ha estat desenvolupat com una eina lliure per treballar amb imatges.. És un programa lliure i gratuït.


Personalment, tindré que tenir una mica de paciència i seguir investigant aquest programa ja que, a la primera pràctica me vaig trobar una mica perduda . Tot programa té les seves utilitats i vull saber utilitzar-ho per poder gaudir plenament d’aquest programa i realitzar un bones imatges digitals.

domingo, 6 de octubre de 2013

WEB 2.0

La web 2.0 és la nova red, és un terme utilitzat per denominar una segona generació de serveis basats en la web que posa una especial atenció a la col·laboració online la interactivitat i la possibilitat de compartir continguts entre els usuaris.

El conjunt de red, tecnologies i sistemes que conformen la societat de la informació troba en internet el seu principal espai d’acció. La web és un mitjà relativament jove i en constant evolució. En poc temps, s’ha passat d’una web estàtica en la que l’usuari tenia un paper passiu merament observador a una web dinàmica, participativa i col·laborativa a on els usuaris es converteixen en protagonistes actius, creant i compartint continguts, opinant, participant ...WEB 2.0 o WEB SOCIAL.

Podem dir que, la Web 2.0 són atractives i poden proporcionar a l’alumne independència i autonomia, major col·laboració i possiblement major eficàcia pedagògica.

Per tant, el paper del docent és molt important durant el procés d'ensenyament de les TIC, ja que si no utilitza les eines i els recursos necessaris per fer-ho, per molta tecnologia que hi hagi no s'arribarà enlloc. Així doncs, no ens queda altra que seguir formant-nos en aquest àmbit per tal de dur a terme una educació de qualitat

Què és la Cacera del Tresor?

És una activitat didàctica, a on el medi usat és Internet. Es tracta d’alguna cosa ben senzilla com una fulla de treball o una pàgina web amb una sèrie de preguntes i un llistat de direccions d’Internet en la que els alumnes han de cercar les respostes. Al final s’ha d’incloure “gran pregunta”, la resposta no apareix directament en les pàgines web visitades la qual exigeix integrar i valorar el que s’ha après durant la recerca.

La Cacera del Tresor són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les TIC i amb l’accés a la informació a través d’internet. Entre altes coses ens permet millorar la comprensió lectora dels infants i ensenyar-los a cercar iformació en Internet.

Tal i com ens diu J. Adell “Las cazas del tesoro son estratègies útiles para adquirí información sobre un tema determinado y practicar habilitades y procedimentos relacionados con las tecnologies de la información y la comunicación en general y con el acceso a la información a través del Internet en particular”

Penso, que és un recurs molt interessant, que desconeixia i tampoc havia sentir xerrar mai. Consider-ho que és un eina important per a que els infants comencin a aprendre a cercar informació i seleccionar allò que desitgen a partir de les noves tecnologies d’informació. A part, d’això és un recurs a on els mestres poden utilitzar-lo per a diferents matèries o projectes que es treballen a classe, inclús ho poden fer els mateixos infants amb ajuda del mestre.

Alguns exemples: